Snelzoeken Glass White
Shoppingcart Winkelwagen: 0 items € 0,00
Uw vragen
    • FAQ

FAQ

Wat is het verschil tussen 32-bits en 64-bits?

De termen 32-bits en 64-bits hebben betrekking op de manier waarop de processor (ook wel CPU genoemd) van een computer omgaat met gegevens. De 32-bits en 64-bits versies van Windows zijn ontworpen voor gebruik op computers met 32-bits of 64-bits processors. 64-bit versies van Windows kunnen meer geheugen gebruiken dan 32-bit versies van Windows. Het schakelen tussen processen wordt daardoor versneld. Als er meer gegevens in het Random access memory (RAM-geheugen) kunnen worden geplaatst, hoeft de vaste schijf niet te worden geraadpleegd bij het schakelen tussen processen. Hierdoor worden de prestaties van programma's verbeterd.

Wat is het verschil tussen de Product Key Card versie (voorheen OEM) pakket en het volledig pakket (Full package)?

Product Key Card versies (voorheen OEM MLK of media less kit) kan worden geinstalleerd op 1 pc (of notebook). De licentie is gekoppeld aan de pc. U ontvangt een kaart met de installatie code maar zonder cd (media).

Een volledig pakket (full package version, retail verson) kan worden geinstalleerd op meer dan 1 pc (max 2) maar dan wel van dezelfde gebruiker. Bij voorbeeld: 1 desktop en 1 laptop of 2 laptops ( van dezelfde gebruiker). Het is niet toegestaan om de licentie te installeren op 2 desktops. 1 device moet "portable'' zijn (dus notebook of phone device). U ontvangt ook de software op een cd (media).

Home and Student versies kunnen worden geinstalleerd op 3 pc's.

Hier is een office 2010 overzicht:

Hoe werkt de licentiebeheer Open License en Open Value van Microsoft?

Kan ik niet gewoon (bij voorbeeld ) 25 losse licenties kopen in plaats van volume Open License?

Let er wel op dat je een OEM of Retail (Full version) niet kunt of mag gebruiken in een Terminal Server omgeving. Ook het installeren is lastig omdat je bij OEM en Retail te maken hebt met losse licentie-keys (dus 1 key per pakket) en dus alles afzonderlijk moet installeren en activeren.

Licentiebeheer en licenties van Microsoft
Elke onderneming gebruikt vandaag de dag software en heeft dus te maken met het aanschaffen van softwarelicenties. Het aanschaffen van softwarelicenties vraagt om een serieuze investering en verdient daarom de juiste aandacht. De beste manier om te komen tot de juiste investering is niet alleen na te denken over hoe softwarelicenties aan te schaffen maar ook over hoe deze licenties te beheren.

Het grootste voordeel van goed licentiebeheer is dat een organisatie de juiste hoeveelheid softwarelicenties in huis heeft. Hierdoor wordt niet alleen voorkomen dat er te weinig softwarelicenties in huis zijn, maar ook dat er niet teveel softwarelicenties aangeschaft worden.


OPEN LICENSE

Uw licenties in één keer afrekenen, maar wel profiteren van volumekortingen? Dan is Microsoft Open License het licentieprogramma voor u. Met Open License kiest u voor een flexibel licentieprogramma. Zo bent u flexibel in het aantal licenties dat u gedurende de looptijd van twee jaar afneemt. De hoogte van de korting wordt na de initiële afname van minimaal 5 licenties vastgesteld.
Open License is met name geschikt voor organisaties die hun werkpleksoftware niet willen standaardiseren. Daarnaast is het van belang om een goede administratie van aantallen, versies en varianten geïnstalleerde software bij te houden in combinatie met de verschillende licenties.
voordelen van een Open License-licentiecontract
-Eén overeenkomst voor uw gehele organisatie
-Eeuwigdurende licenties
-Aantrekkelijke volumekortingen
-Eenvoudig nabestellen
-Flexibel in het aantal licenties

OPEN VALUE
Met Microsoft Open Value kiest u voor voorspelbare uitgaven, eenvoud en maximale productiviteit. Voorspelbare uitgaven doordat u in drie jaarlijkse termijnen betaalt, waarna de licenties eeuwigdurend worden. Eenvoud omdat u één contract hebt voor alle licenties. Maximale productiviteit behaalt u ten slotte door de vele instrumenten zoals gratis nieuwe softwareversies, ondersteuning, recht op thuisgebruik en trainingsvouchers.

OPEN VALUE SUBSCRIPTION
Met Microsoft Open Value Subscription kiest u voor het huren van uw licenties in plaats van kopen. Grootste voordelen van het huren van licenties zijn dat u minder budget nodig heeft en dat het aantal pc's binnen de onderneming gedurende de looptijd van de driejarige overeenkomst mogen fluctueren. Aan het einde van de driejarige huurperiode kunt u een nieuwe huurovereenkomst afsluiten of de licenties voordelig omzetten naar eeuwigdurende licenties.

Open Value en Open Value Subscription zijn standaard voorzien van het licentieonderhoudscontract Software Assurance (SA). Hierdoor kunt u gedurende de looptijd van drie jaar gebruikmaken van een indrukwekkend pakket Software Assurance voordelen, waarmee u het maximale rendement uit uw licenties haalt. Veel van de voordelen helpen u onder andere om de productiviteit van uw medewerkers te verbeteren.

voordelen van een Open Value (Subscription)-licentiecontract
Eén overeenkomst voor uw hele organisatie
Voorspelbare uitgaven
Goede beheersbaarheid
24x7 probleemondersteuning
Gespreide betalingen
Gratis trainingen
Office-software voor thuisgebruik
Toegang tot TechNet Plus
Recht op de nieuwste softwareversies

FAQ: